HELUZ LEVEL UP 2023/24

Velký úspěch žáka SPŠS a OA Kadaň Šimona Pelce v celostátní soutěži

Dne 30. 9. 2024 proběhlo v Brně v kreativním centru Kumst vyhlášení vítězů 4. ročníku soutěže s názvem Heluz LEVEL UP 2023/2024. Tato soutěž je určena pro studenty 3. ročníků středních průmyslových škol stavebních.

Zadáním soutěže bylo vyprojektovat energeticky úsporný rodinný dům z cihelného systému Heluz s využitím produktů partnerů vzdělávacího projektu Stawebnice a navržení objektu s ohledem na energetickou náročnost stavby. 

Podmínkou bylo vyhotovení soutěžních projektů v softwaru umožňující exportování BIM modelu do formátu IFC, což souvisí s podporou digitalizace ve stavebnictví na středních průmyslových školách stavebních. 

Soutěžní projekty byly hodnoceny odbornou porotou, pro kterou bylo rozhodující jak konstrukčně-technické řešení, tak i architektonické ztvárnění stavby.

Z celkového počtu soutěžních projektů bylo porotou vybráno 5 nejlepších, které postoupily do celostátního finále.  Tyto práce byly ještě energeticky posouzeny energetickým specialistou a soudním znalcem v oboru stavebnictví.

Se soutěžním zadáním se nejlépe popral a krásné první místo získal žák třetího ročníku SPŠS a OA Kadaň Šimon Pelc, který soutěžní projekt vypracoval pod vedením Ing. Petry Hamerské. Svým vítězstvím vybojoval věcnou cenu pro školu v podobě tiskárny A3 RICOH IM 2702, kterou budou využívat žáci školy.

Pelc-Simon_HELUZ