POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO HOLANDSKA

Holandsko se na přelomu září a října stalo cílem čtyřdenního poznávacího zájezdu 40 žáků a 3 vyučujících SPŠS a OA Kadaň. 

Prvním místem návštěvy bylo městečko Naarden v provincii Severní Holandsko, které je spjato se jménem Jana Amose Komenského. Další zajímavou zastávkou byl skanzen Zaanse Schans, který zaujal žáky svými větrnými mlýny, výrobou sýrů a dřeváků. Bohatý program celého dne byl zakončen prohlídkou rybářské vesničky Volendam. Další den jsme strávili ve třetím největším městu Den Haag a parku miniatur Madurodam. Po vyčerpávající prohlídce architektury města a několika muzeí byl den zakončen návštěvou přímořského letoviska Scheveningen. Poslední dva dny byly věnovány Amsterdamu, hlavnímu cíli naší cesty. Jejich náplní byly prohlídka města, plavba po grachtech a návštěvy uměleckých muzeí. Čtvrtý den navštívili žáci se svými pedagogy Van Gogh Museum. Nedílnou součástí prohlídky Amsterdamu byl i nákup suvenýrů typických pro Amsterdam a celé Nizozemí.  

Počasí bylo proměnlivé a převážně deštivé, a přesto si žáci odvezli nezapomenutelné zážitky, které obohatí jejich znalosti získávané ve škole. Každodenně měli žáci možnost si ověřovat své jazykové znalosti při nezbytné komunikaci. Již nyní začínáme plánovat další poznávací zájezd pro žáky na rok 2025.